L’edificació sostenible (també coneguda com edificació verda de l’anglès green building) busca minimitzar l’impacte ambiental de la seva activitat en el medi ambient i dels seus habitants al llarg del seu cicle de vida.
Els principis de l’edificació sostenible inclou:
- La consideració de les condicions climàtiques, la hidrografia i els ecosistemes de l’entorn en què es construeixen els edificis, per obtenir el màxim rendiment amb el menor impacte.
- Ús eficient de l’energia mitjançant l’ús de solucions constructives que permetin cobrir la demanda amb l’energia solar passiva i la resta amb fonts d’energia renovables.
- L’eficàcia i moderació en l’ús de materials de construcció tenint en compte l’impacte ambiental al llarg del seu cicle de vida.
- L’ús eficient de l’aigua mitjançant l’aprofitament de l’aigua de pluja, la reutilització de l’aigua i el reciclatge de les aigües grises.
- La protecció de la salut dels ocupants.
- La reducció dels residus, la contaminació i la degradació del medi ambient.
Equip
El disseny d’edificis sostenibles consisteix a trobar l’equilibri entre la construcció d’edificis i la sostenibilitat mediambiental definida en l’informe Brundland com la satisfacció de les necessitats de les generacions actuals sense comprometre la capacitat de les generacions futures per satisfer les seves necessitats.
Això requereix una estreta col·laboració de l’equip de disseny d’edificis, arquitectes, arquitectes tècnics i enginyers, i el client en totes les fases del projecte.
Marti Maluquer
ADMINISTRADOR
Masos Bonafont, SL
Pere Maluquer
SOCI DE L’EMPRESA
Masos Bonafont SL
Picharchitects_Pich-Aguilera
ESTUDI
D’ARQUITECTURA
Jordi París
ARQUITECTE
Responsable
La promotora
El terreny de Can Canal és propietat de Masos Bonafont. És una promoció familiar, única i exclusiva per a aquells que vulguin viure en una casa d’última generació al peu d’un parc natural.
Com que no hi ha intermediaris, no hi ha sobrecostos en els terrenys i oferim una promoció única a un preu imbatible en l’àrea del Maresme.
L’estudi d’arquitectura
Aquest projecte arquitectònic d’última generació ha estat desenvolupat per l’estudi d’arquitectura Pich-Aguilera, especialistes en construcció eco-sostenible.
Felip Pich-Aguilera, soci fundador de PichArchitects, va ser a més president de l’associació GBCe (Green Building Council estatal) que es defineix com “una associació sense ànim de lucre que uneix representants de tots els agents del sector de l’edificació amb la finalitat de contribuir a la transformació del mercat immobiliari cap a una edificació més sostenible”.